Opskrift på rabarbertærte med marengs

Rabarbertærte med marengs

Opskrift på rabarbertærte med marengs

IMG_1379

IMG_1395

Opskrift med danske rabarber

Denne opskrift på Rabarbertærte med marengs er en af mine personlige favoritter. De syrlige rabarber i en kombination med sprød mørdej og hvinende sød marengs på toppen er helt fantastisk, og jeg tør næsten godt love, at den vil være en succes, hvis du serverer den for dine gæster på en lun sommerdag.

Min opskrift på rabarbertærte kan både bruges til 1 stor tærte eller til 4 lidt mindre tærter som mine – jeg har brugt forme som disse.

Som nyslået husejer har jeg selv en masse rabarber i haven, og hvad er mere oplagt at bruge min første høst til, end denne fantastisk lækre opskrift på tærte med rabarber. Mørdejen er faktisk bare taget fra en virkelig god opskrift på jordbærtærte, jeg før har lavet.

Opskrift på rabarbertærte med marengs til ca. 8 personer

Det skal du bruge:

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg

Rabarberfyld:

  • 500 g rabarber
  • ca 200 g sukker
  • Kornene fra 1 vanillestang

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1/2 tsk eddike

Sådan gør du:

Mørdej:

Smuldr smørret i melet med hænderne, til den er helt smuldret uden klumper. Tilsæt flormelis og ægget og saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne og stil den i køleskabet, hvor den skal hvilke min. 30 minutter – gerne længere.
Tænd ovnen på 180 grader.

Smør tærteformene med smør og drys med et tyndt lag mel – eller brug alternativt bagepapir. Beklæd tærteformen – eller formene med mørdejen. Prik huller i dejen med en gaffel, læg bagepapir ovenpå og fyld ris, linser, ærter eller lignende ovenpå bagepapiret, så de kan trykke ned på dejen.
Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter – den skal være dejlig sprød og gylden – men hold godt øje til sidst, så den ikke bliver alt for brun.

Rabarberfyld:

Skyld rabarberne og skær dem i små stykker. Til 1 stor tærte skærer jeg dem ca. i 1-2 cm skiver – hvis jeg laver de små tærter er stykkerne lidt mindre.
Læg dem i et ildfadt fad, drys sukker og vanillekorn over (læg også gerne selve vanillestangen ved – så skal du bare huske at tage den op efterfølgende) og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10-20 minutter indtil de er møre. De skal ikke bages helt til mos, så tiden afhænger meget af stykkernes størrelse.

Marengs:

Pisk æggehviderne med eddiken og halvdelen af sukkeret – sørg endelig for at skålen er helt ren, ellers kan det være næsten umuligt. Når massen er helt stiv, tilsættes det sidste sukker lidt efter lidt, og der piskes længe, til det igen er stift.

Rabarbertærten:

Fjern linser/bønner/ris og gem dem gerne i en pose til næste gang du skal bage (de kan ikke spises). Hæld rabarbermassen i tærteformen og lad det køle lidt af.

Fordel marengsmassen ovenpå tærten. Du kan enten bare smøre den ud eller lave fine mønstre med en tyllepose.
Sæt tærten i ovnen ved i ca. 15-20 minutter ved 160 grader varmluft til marengslåget er gyldent. Du kan evt. bruge en gasbrænder til at lave marengstoppene lidt ekstra gyldne – det plejer jeg at gøre 🙂 Min datter er ikke helt enig med mig i, at det ser pænt ud – men jeg kan altså godt lide smagen, når marengsen er ekstra bagt.

Tærten skal helst serveres nylavet men afkølet. Du kan dog sagtens lave mørdej og rabarberfyld på forhånd og så blot bage den med marengslåg lige inden servering.

 

2 Comments

  • Skal det være pasteuriseret æggehvider? Og hvor mange grader skal det være når tærten skal bages anden gang?

    • Fødevarestyrelsen har clearet brug af ikke-pasteuriserede æg, som alle er salmonellafri her i Danmark, så det bruger jeg ikke længere. Ovnen skal være på 160 grader varmluft anden gang – det får jeg fluks rettet til i opskriften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *