x
I dag deler jeg en opskrift på en kage, som du nemt og meget hurtigt kan bikse sammen til fx uventede gæster – nemlig en lækker brownie med karamel og et lille skævt havsalt på toppen.
Verdens bedste opskrift på brownie toppet med lækker sød og fed karamel med et skævt havsalt på toppen? Jeg er ret sikker på, at både du og dine gæster kommer til at takke mig, hvis du forsøger dig med denne opskrift – og når den så oven i købet er både nem og hurtig at lave, så bliver det jo næsten ikke bedre 😉
Jeg har flere gange nævnt, at den her opskrift på brownie er både nem -og faktisk også den bedste, jeg har smagt. Det er en brownie uden chokolade men som i stedet er baseret på kakao, og det er nok i virkelighede smag og behag, men det er jeg personligt mest til.
Den kan jo varieres i det uendelige – man kan tilsætte chokoladestykker eller hakkede valnødder. Man kan toppe den med frosting, med smeltet chokolade – eller med en lækker fed karamel og så et drys havsalt på toppen… yes, det er lige præcist sidstnævnte, jeg har kastet mig ud i her – en lækker brownie med karamel 😉
Du kan finde en virkelig let opskrift på karamel med kondenseret mælk her – og når din brownie er færdig og afkølet, så smører du ganske enkelt bare karamellen ud og drysser noget godt havsalt på umiddelbart inden servering – jeg garanterer dig, at den vækker lykke, og at ét stykke næppe er nok!
Opskrift på Brownie med karamel og havsalt
Det skal du bruge
- 225 g smør
- 375 g sukker
- 100 g kakao (den bitre bagekakao)
- ½ tsk salt
- 1 tsk vanillesukker
- 3 æg
- 100 g mel
Sådan gør du
Smelt smør (225 g) og sukker (375 g) i en gryde ved mellem varme mens du rører godt, så det ikke brænder på.
Når det er smeltet, sier du kakaopulveret (100 g), saltet (½ tsk) og vanillesukkeret (1 tsk) ned i gryden gennem en sigte og rører godt, så du undgår klumper i dejen.
Hæld det ned i en skål og lad det køle lidt af. Derefter tilsætter du æggene (3 stk) ét efter ét mens du pisker godt.
Dejen kan godt skille lidt, men den nok samle sig igen, mens du pisker.
Til sidst tilsætter du melet (100 g) mens du stadigt pisker – og når massen er jævn og glat, hælder du den over i en form, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg bruger en form, der er 19×28 cm.
Kagen bages ved i en varmluftsovn ved 160 grader i ca. 25 minutter. Den skal ikke være sådan fuldstændig gennembagt, når du tager den ud men må gerne være lidt klæg i midten.
Når kagen er helt afkølet (åh det er svært at vente!) smøres der et tykt lag karamel på toppen, den skæres i ca. 16 stykker og umiddelbart inden servering drysses der eventuelt med noget godt flagesalt – hvis du altså er til den slags.
Denne brownie med karamel kan sagtens serveres til kaffen – eller som en dessert med en god kugle vanilleis.
Velbekomme 🙂