Store lækre chokoladecookies

Opskrift på lækre chokoladecookies med chokoladeknapper

Opskrift på chokolade cookies

Opskrift på chocolate chip cookies

opskrift på store cookies med chokolade

Cookies med chokoladeknapper og M&Ms

Kunne jeg friste med en opskrift på store lækre chokoladecookies med chokoladeknapper og m&m’s?

Denne opskrift på chokoladecookies har jeg finjusteret, tilpasset og afprøvet gennem de seneste 8 år – siden min søns barnedåb, hvor jeg første gang serverede dem – dog ikke som hver hvor det bl.a. er cookies med chokoladeknapper men bare helt almindelige chokoladecookies.
De var et hit! – og de er kun blevet bedre med tiden med mine små finjusteringer, og nu vil jeg faktisk mene, at de er noget nær de helt perfekte chokoladecookies!

De er sprøde udenpå, lidt seje og halvbløde indeni, og så smager de fantastisk lækkert af chokolade, uden at smagen er alt for overvældende – og de små hårde chokoladestykker fungerer fantastisk i de store cookies.

En halv er nok – en hel er helt perfekt, og især hvis den skylles ned med en god kop kaffe eller et glas iskoldt mælk!

Opskrift chokoladecookies

Det skal du bruge:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g brun farin
  • 75 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker – så skal du bruge 3 tsk)
  • 1 tsk natron
  • Ca 300-400 g hvedemel
  • 500 g små chokoladeknapper

Sådan gør du:

Pisk smør (250 g) med rørsukker (75 g) og brun farin (250 g) indtil det er lækkert og luftigt. Tilsæt de to æg og pisk længe og grundigt.
Herefter gemmer du piskeriset væk og finder røreskeen frem i stedet 🙂

Tilsæt herefter vanillepulver (1 tsk), natron (1 tsk) og herefter melet (300-400 g) lidt efter lidt mens du rører i dejen – du skal altså ikke piske længere!
Til sidst rører du dine små chokoladeknapper i dejen – helt kort og forsigtigt.
Det fungerer altså ikke helt med hakket chokolade, som bare smelter og flyder ud i dejen. Jeg bruger enten helt små m&m’s specielt til kager (købt i USA) eller små bagechokoladeknapper som fx kan købes i Netto omkring jul (hvor jeg altid hamstrer) eller som også kan købes direkte hos en bager, hvis du spørger pænt.

Nu er du klar til at lave cookies – eller sådan næsten i hvert fald… Dejen skal nemlig først hvile i køleskabet i min et par timer – meget gerne natten over.
Husk at putte film hen over skålen, så dejen ikke tager smag fra andet i køleskabet.

Når dejen er klar, tager du den ud af køleskabet og lader den lige stå en halv times tid.

Nu tager du en meget stor spiseskefuld dej og triller den til en kugle. Det er ret vigtigt, at alle dine chokoladecookies har samme størrelse, så jeg plejer at veje den første skefuld dej og laver herefter alle præcist samme størrelse.

Når du har trillet kuglerne kan du faktisk fryse dem, hvis du ikke vil bage alle dine cookies på én gang. Jeg lægger den i lag i en plastikæske med bagepapir imellem og det fungerer glimrende.
Når de skal bages, skal de lige nå at tø op først – men derefter bager du dem præcist som normalt – det er altså genialt at have i fryseren, til de der gæster, man ikke lige havde regnet med…

Når dine cookies skal bages – hvad enten de først har været i fryseren eller ej – så lægger du dem på en bageplade med bagepapir og giver dem et let tryk ovenpå, så de bliver en smule flade – men dog ikke ret meget. Du skal ikke lægge mere end ca 6 stk på en bageplade, hvis du vil undgå, at de flyder helt sammen på pladen.

Nu sætter du ovnen på 200 g (ikke varmluft) og bage dem i ca 10-12 minutter. De skal ikke være sprøde inde i ovnen – det skal de nok blive, når de køler af efterfølgende.
Så snart de kommer ud af ovnen, skal de over på en rist – og nu kommer det allersværeste; nu skal du vente, til de er kølet af, før du kan sætte tænderne i dem – ellers er de nemlig slet ikke sprøde og lækre.

Velbekomme ♥

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *