Er du vild med hyldeblomstsaft? Hvordan lyder så tanken om kold hyldeblomstvodka? Det er nemlig ganske let at lave.
Hyldeblomsterne er netop sprunget ud, og mange har efterhånden fået en fin tradition med at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft – mig selv inklusiv.
Måske står din hyldeblomstsaft allerede og trækker – ellers kan jeg varmt anbefale dig denne opskrift på hyldeblomstsaft som bringer stor lykke herhjemme hvert år.
Menmenmen! Hyldeblomsterne er også gode til andet end læskende saft – du kan nemlig lave en helt og aldeles fabelagtig hyldeblomstvodka, som både er god til cocktails med hyldeblomst, til at blande med hvidvin eller danskvand som fx en god velkomstdrink – men som også smager glimrende som kolde shots – hvilket vi bl.a. serverede til vores bryllupsfest med særdeles stor succes 😉
Det helt fantastiske er, at du faktisk ikke skal gøre så meget ekstra, hvis du alligevel er i gang med at lave hyldeblomstsaft. Når din saft er færdig med at trække, og du sier den og hælder den på flasker, så putter du bare alle blomsterne og citronerne tilbage i din skål eller gryde og hælder vodka over, så det dækker. Jeg plejer at lave ca. 2 flasker vodka, når jeg har lavet 1 portion af denne opskrift på hyldeblomstdrik.
Nu skal det bare stå og trække et par dage eller tre – og så kan du si det og hælde det tilbage på vodkaflasken og voila – så har du hyldeblomstvodka – eller hyldka, som min tidligere kollega kalder det 😉
Din hyldeblomstvodka kan holde sig op til flere år, hvis du stiller den et mørkt og køligt sted – jeg tør dog næsten garantere, at den ikke får lov at stå så længe 😉