Lækker gulerodskage med frosting

  Lækker gulerodskage med frosting Den her gulerodskage må næsten være min absolutte yndlingskage overhovedet. Den er let og hurtig at lave, den er flot at se på, og så er den bare altid et hit, uanset hvem jeg serverer den for. Opskriften stammer fra den allerførste madblog, jeg begyndte at følge - nemlig Newyorker by Heart - som er skrevet af søde Birthe. Hende og jeg "kendte" hinanden fra et debatforum fra mange år tilbage, og vi har altid haft løbende kontakt - og jeg jublede på hendes vegne, da hun stolt sendte mig sin kogebog, lige efter den var udkommet. Desværre er det mere end to år siden, at

IMG_2597

Opskrift på god og hurtig gulerodskage med frosting

IMG_2598-001

Lækker gulerodskage med frosting

Den her gulerodskage med frosting af cream cheese må næsten være min absolutte yndlingskage overhovedet. Den er let og hurtig at lave, den er flot at se på, og så er den bare altid et hit, uanset hvem jeg serverer den for.

Opskriften stammer fra den allerførste madblog, jeg begyndte at følge – nemlig Newyorker by Heart – som er skrevet af søde Birthe. Hende og jeg “kendte” hinanden fra et debatforum fra mange år tilbage, og vi har altid haft løbende kontakt – og jeg jublede på hendes vegne, da hun stolt sendte mig sin kogebog, lige efter den var udkommet.

Desværre er det mere end to år siden, at Birthes mand postede det allersidste indlæg på bloggen, Birthe havde i en længere periode haft kræft, og nu var det desværre hendes tid til at takke af.

Hun er savnet af mange – men heldigvis lever hendes mange gode opskrifter videre, og denne gulerodskage med frosting er altså gået hen og blevet en klassiker hos mig, som jeg ofte med stor succes bager til både gæster, eller hvis jeg skal have en kage med til et arrangement.
Den er nem, hurtig og frostingen er så god og cremet, at man helt får lyst til at stå og spise den direkte fra bøtten med en ske – altså; ikke at JEG nogensinde har gjort det – jeg siger bare, at man nemt kan få lyst 😉

Opskrift på gulerodskage med frosting – til ca. 10-12 personer

Det skal du bruge:

Til kagen:

  • 325 g sukker
  • 3 dl smagsneutralt olie – fx rapsolie
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 375 g gulerødder
  • 50 g hakkede valnødder

Til frostingen:

Sådan gør du:

Pisk sukker og olie sammen – pisk det længe, så det bliver luftigt (jeg bruger altid piskefunktionen på min røremaskine, så det kan stå og passe sig selv).

Når du har pisket længe, tilsætter du æggene ét af gangen og pisker derefter meget, meget grundigt igen. Det har ret stor betydning for, hvor luftig og lækker kagen bliver – så her skal du ikke springe over 😉

Tilsæt mel, natron, salt og kanel og rør det i dejen. Du skal ikke røre alt for længe, men alle klumper skal naturligvis være væk. Rør de hakkede valnødder i til sidst.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag den ved 175 g varmluft i ca. 50-60 minutter. Tjek om den er færdig i midten med en træpind. Hvis der ikke hænger dej ved, så skal den ud. Selvom den selvfølgelig ikke skal være tør, så skal den altså være helt gennembagt Jeg har desværre før taget den ud for tidligt, hvor den er faldet helt sammen i midten.

Når du laver frostingen, skal du piske smør, flødeost og flormelis grundigt sammen. Jo mere du pisker, dets mere luftig bliver den – så giv den endelig gas. Frostingen skal først smøres på kagen, når den er helt kold – og derefter kan du evt. pynte med disse fine sukkergulerødder(reklamelink), som lige er prikken over i’et.

 

 

(Set 1.909 gange, 1 visninger i dag)

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *