Rabarbermojito – en rigtig girly cocktail med rabarber

Rabarbercocktail
Opskrift på rabarbermojito med rabarber, rom, mynthe og lime

img_9801

img_9816

Opskrift på en rabarbermojito – en syrlig og flot cocktail med rabarber som stadig er i sæson.

Min mand er tidligere bartender og som mange andre bartendere, så sætter han en ære i sit fag og mener selv, det bør vægtes på højde med kokkefaget.

Han har lært mig, at når man laver cocktails, så er det – præcist som med andre opskrifter – vigtigt at gå efter sæsonens frugt og grønt, så man på den måde ender med et produkt, der smager af MEGET mere, end hvis du benytter importerede drivhusdyrkede ingredienser.

Derfor er jeg sikker på, at jeg med denne opskrift gør ham ekstra stolt – begge hovedingredienser har jeg nemlig høstet i vores egen have – rabarber og mynte. Rommen; den har jeg til gengæld snuppet fra hans spiritusskab 😀

En mojio er en velkendt klassiker, der er elsket af de fleste. Hvis den er lavet rigtig, er den velafstemt med sødme og syrlighed – og så går mynten fantastisk med smagen af lime.
Du kan dog variere den på mange forskellige måder – jeg har fx før lavet denne mojito med granatæble, og i dag har jeg i stedet kastet mig over en rabarbermojito.

Jeg laver en rabarbersirup til at bruge i opskriften – og den kan du altså også bruge til mange andre ting. Fx har jeg planer om at putte et par skefulde rabarbersirup i bunden af et fint glas og så toppe den med champagne eller prosecco, næste gang vi skal have gæster 🙂

opskrift på mojito med rabarber

Rabarbermojito – til 1 cocktail (der er dog sirup til mange)

Det skal du bruge:

Rabarbersirup

  • 500 g rabarber, som er renset og skåret i stykker af ca. 2 cm
  • 5 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 vanillestang

Mojito

  • 5 cl hvid rom
  • 4 kviste mynteblade
  • 1 god sjat rabarbersirup
  • Saft fra 1 lime
  • Danskvand – eller evt champagne
  • Isterninger

Sådan gør du:

Rabarbersirup

Hæld de snittede rabarber i en gryde med vand, sukker, kornene fra vanillestangen og også selve vanillestangen.
Tænd på mellem varme og bring det i kog, mens du rører jævnligt. Lad det småsimre i ca. 2o minutter, tag gryden af varmen og lad det trække i ca. 20-30 minutter.
Sig herefter lagen – rabarbermassen kan du gemme og bruge som topping på din yoghurt (eller skyr, hvis du er ekstra hip 😉 ) til morgenmaden.
Hvis du synes, din sirup er lige lovlig tynd, så kan du give den et ekstra opkog og herefter hældes den på glas eller flaske, hvor den sagtens kan holde sig i lang tid (min har stået i køleskabet et par måneder nu – det vigtige er bare, at den hældes på en helt ren flaske).

Rabarbermojito

Hæld en sjat rabarbersirup i bunden af glasset. Tag mynten og nulrer den mellem hænderne, så du får frigjort smagsaromaerne uden at bladene går helt i stykker. Fyld glasset med isterninger, hæld hæld rom og limesaft i og top den med danskvand – eller evt. med champagne 😉

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *